Op zaterdag 17 februari 2024 was de bekerwedstrijd tussen V.V. Noordwolde 2 - Buitenpost 4. 

De spanning was voelbaar terwijl beide teams zich voorbereidden op dit duel. Naarmate de eerste helft vorderde begon Buitenpost meer controle over het spel te krijgen en dit resulteerde in een mooi doelpunt van Buitenpost.

In de tweede helft probeerde Noordwolde terug te komen in de wedstrijd maar Buitenpost was te sterk en scoorde nog vier keer.

Toch scoorde Noordwolde nog een doelpunt in de tweede helft. Een prachtig doelpunt van Silvan Havinga met een prachtig schot in de  rechterbovenhoek van het doel.  

De uitslag werd dus: 1-6

De spelers van Buitenpost 4 worden gefeliciteerd met deze overwinning!


Noordwolde -HSC 3-1 Zaterdag 25 november!

 

In het leven zijn er veel zekerheden, maar misschien nog meer

onzekerheden..bij voorbeeld..kon er zaterdag 25 november wel worden gevoetbald op onze velden ?

Noordwolde keurde het veld goed en scheidsrechter Kingma ging daarin mee.

En wonderwel bleef het de hele wedstrijd zo goed als droog.

Bij Noordwolde waren de beide Barten weer terug en bij HSC kwamen er spelers terug van blessures. Aanvoerder Yoni is na zijn verhuizing verkast naar HSC en was vanmiddag ook daar de man, die moeilijk van de bal te krijgen is en een goede pass in de benen heeft.

Ik vond Noordwolde in het begin van de eerste helft wat gemakkelijker voetballen, maar HSC werd gaanderweg sterker en kon , vlak voor de rust, goed profiteren van de vooruitgeschoven verdediging van Noordwolde. Na een crosspass kwam Dwight Esajas alleen op het doel af en liet ook onze keeper kansloos met een beheerst schot in de hoek. Dat was vlak voor rust en daarvoor had HSC al een paar kansen om zeep geholpen en ook al een keer de paal geraakt.

 

Uit een ingooi kwam in blessuretijd “zomaar”de gelijkmaker. In de kluts voor het doel was het Marco die zijn voet er tussen kreeg en via de binnenkant van de paal de bal in het doel zag rollen…

 

Na de rust werd het spel er niet altijd beter op, ook omdat het zware veld en het hoge gras dat niet toelieten. En als je dan hoort dat er bij HSC een robotmaaier het gras korter houdt, dan moet dat ook kunnen bij de gemeente het Hogeland ?! Het niet hebben van kunstgrasvelden wordt een steeds groter nadeel voor veel verenigingen !!

 

Maar goed, terug naar de tweede helft. De strijd werd wat pittiger en gelukkig floot de scheids niet zo pietluttig, waardoor het strooien van veel gele kaarten uitbleef.

 

Na een klein uur kwam Noordwolde op voorsprong door een teruggekopte bal van Marco, die uiteindelijk werd binnengetikt door Jesse. Daarna kreeg HSC nog een goede mogelijkheid om te scoren na een goed uitgevoerde counter. Het schot miste net het doel. De 3-1 kwam door een hoge voorzet van links, die Marco knap inkopte bij de verste paal. The man of the match werd gewisseld voor Bart Stolvoort en ook Victor liet weer zien , dat hij door zijn snelheid en behendigheid voor dreiging kan zorgen. En achterin stond het vandaag als een huis.

 

HSC bleef hopen op de aansluiter, maar uiteindelijk kwam die niet.

 

Beide teams hebben vanmiddag hard “gestreden” om de punten binnen te halen en ik vond Noordwolde een hecht collectief !

 

En omdat het redelijk helder was, kon de wedstrijd helemaal worden uitgespeeld..

 

Zaterdag tegen SIOS . O ja, die hebben ook geen kunstgras, dus de vraag is…. ?!


Wedstrijdverslag 1e elftal van zaterdag 18 november

Het eerste speelt gelijk in en tegen Waskemeer

 

Net als tegen Veenhuizen terugkomen na een achterstand toont aan dat het team van Elsin genoeg veerkracht bezit om dit mogelijk te maken. Jesse was wederom de man, die de gelijkmaker aantekende , nadat hij ook al de 2-1 scoorde.

Waskemeer is voor Noordwolde een onbekende tegenstander. Jaren geleden ( in het seizoen 2001/2002 ) zaten we een seizoen bij elkaar in de competitie. Toen won Noordwolde met 0-3. Afgelopen zaterdag begon Waskemeer voortvarend. Een schot tegen de paal en enkele mooie reddingen van verdedigers en Lennart zorgden voor de ruststand 0-0. Bij Noordwolde misten we de beide Barten en ook Rachid en Ruben waren niet aanwezig. Theo stond daarom in de basis en was ouderwets op dreef, tot hij vlak voor rust met een hamstringblessure het veld moest verlaten. En ook bij Waskemeer een aderlating. Bij een actie van onze verdediging raakte middenvelder en aanjager Jordy Kailie behoorlijk geblesseerd. Noordwolde kreeg ook kansen, maar keeper Bouma was de hele wedstrijd goed bij de les. Een schot van Patrick werd gekeerd en uit de rebound maakte hij de doelpoging van Jesse onschadelijk.

 

Na de rust begon de wedstrijd pas goed, zeker voor Waskemeer. Een verdedigende actie van Noordwolde werd gezien als onreglementair en daardoor kon Jurrien Hummel de toegekende 11 meter goed benutten . En paar minuten daarna was het het Bouwe Veenstra , die aus der Drehung ineens hard op het doel schoot en de bal via de paal in het doel zag verdwijnen. En mooie goal !

In de tweede helft was Antonie voor Michel in het veld gekomen en Noordwoldes middenveld “liep

beter “, ook door het spel van Jurriaan.

 

Door de toegenomen zuidwesterwind konden we meer druk zetten. En ja hoor .. vlak na de 2-0 krijgt Antonie ( ingevallen voor Michel ) de bal en schiet de bal laag richting doel en goudhaantje Jesse was er als de kippen bij om de bal het laatste tikje te geven. Aan de andere kant heeft Waskemeer ook veel dreiging getoond met hun snelle linkerspits, die een paar keer onze Piet het knap lastig maakte. Het kostte hem een keer een gele kaart, maar dat was voor reageren op de scheids (Piet kun je moeilijk zwart maken natuurlijk, daar is hij veel te goed voor..! ).

 

De gelijkmaker kwam uit een hoge voorzet, gejaagd door de wind, van links, die voor het doel werd gekopt door Marco en door Jesse werd binnengeschoten ( in de 78ste minuut ).

Bij Noordwolde werd Patrick nog vervangen door de jeugdspeler Joah Weening.

Waskemeer bleef goed doorgaan en al met al mag Noordwolde blij zijn met een punt, maar Waskemeer misschien uiteindelijk ook wel ?!

 

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen HSC, als de weergoden ons wat gunstiger kunnen


Wedstrijdverslag zaterdag 14 oktober 1e elftal!

Noordwolde kan niet verrassen tegen de koploper.

 

Met het vooruitzicht op een mooi plekje op de tribune naar Hoogezand gereden. Onderweg wat opstoppinkjes gehad en nog net een plaatsje op de parkeerplaats kunnen vinden. Maar ja, het hoofdveld was niet goed bespeelbaar, dus naar het kunstgrasveld ernaast.

 

Noordwolde miste drie basisspelers : weekendje weg, werken en niet kunnen spelen, waardoor andere jongens natuurlijk een kans krijgen om in de basis te starten.

 

HS ‘88 dicteerde vanaf de eerste minuut de wedstrijd, combineerde makkelijk en het was voor Noordwolde alle hens aan dek. Dat de 1-0 viel in de 14de minuut was een logisch gevolg, maar de streep van 20 meter van Joost Oosterhof ging wel door een woud van benen laag in de hoek. Invaller keeper Martin was kansloos. Dat was hij ook, toen de bal acht minuten later maar niet weggewerkt kon worden door onze verdediging en er door Arno Oosterhof kon worden gescoord. Noordwolde stelde er wel een aantal aanvallen tegenover, maar echt gevaarlijk konden we niet worden. Bart Stolvoort had een paar goede acties en dat gold ook voor Michel Eggens. En dankzij een paar goede reflexen van Martin kon een grotere achterstand worden voorkomen. Rust 2-0 ? Nee, net niet , want Jaap Waijer ( mooie naam, zeker met de harde wind die middag ) mocht de 3-0 scoren.

 

Ook in de tweede helft over het algemeen HS ‘88, dat het betere spel had. En ja hoor, ook hier loopt een spits rond , die er al 126 keer een bal in had geprikt. Ook vanmiddag was dat in de 57ste minuut het geval. Zijn naam : Sven Rosevink . Noordwolde liet het hoofd niet hangen, terwijl je aan de kant hoopt dat de uitslag redelijk beperkt zou blijven. Toen diezelfde Sven werd gewisseld zag je hem denken : ik maak er nog wel een of meer. De vraag “Waarom, trainer “was goed te horen.

 

Ook bij Noordwolde kwamen wissels in het veld : Ruben , en Thijmen de Leeuw ( van 0nder 19 ).

 

De 5-0 werd ingeleid door een verdediger van Noordwolde, want die kopte de bal per ongeluk in de voeten van Arno Oosterhof en die wist er wel raad mee.

 

Noordwolde kon wat meer dreigen in de laatste fase van de wedstrijd en nadat op links Dannick onreglementair werd gestopt binnen de 16, pennel dus, was het Marco die de 5-1 mocht aantekenen. Dat was een kwartier voor het einde en daar bleef het bij.

 

Terechte overwinning van de Hoogezand Sappemeersters !

 

De koploper maakte dus geen fout en Noordwolde.. ook in de vierde klasse D krijg je niets cadeau .

 

De volgende week vrij en dan thuis tegen Veenhuizen. Toi,toi, toi !!


Wedstrijdverslag 7 Oktober 1e elftal!

 

Promovendus wint van degradant. 

 

Zaterdag was Westerkwartier op bezoek bij Noordwolde. Beide ploegen hebben er natuurlijk belang bij  om de drie punten uit het vuur te slepen. 

 

Bij Noordwolde kon Jorrit weer meedoen , maar Bill Baar was er niet bij. Hij vertoeft een aantal maanden in Zuid-Amerika. De beide grensrechters van Noordwolde konden niet vlaggen, waardoor de andere Jorrit die middag een dubbelrol had. Naast leider was hij tevens vlaggenist. 

 

Zoals vaker stond de harde wind pal op het veld, waardoor Noordwolde in de eerste helft windvoordeel had. De eerste kansen waren voor Boerakker, waar een streep net naast het doel belandde. Beide ploegen gooiden veel fysiek in de strijd , waardoor het een echte wedstrijd werd. 

 

Jurriaan raakte wel geblesseerd en moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen door Bart Stolvoort, die ook weer present was. Het lukte Noordwolde maar niet om te scoren en Boerakker kreeg ook niet veel mogelijkheden. 

 

Na de rust haalde Boerakker meer voordeel uit het windvoordeel en de winnende treffer werd, na een voorzet van linkes, tegendraads ingekopt door Willem Pieter Wouda. Zijn eerste treffer van dit seizoen, maar zijn 243ste in zijn lange loopbaan. En dat op zijn 38ste. “Nait gek ! “ 

 

Door de sterke verdediging van Boerakker, met de aanvoerder als de onbetwiste leider, was Boerakker over het algemeen de bovenliggende ploeg. De 0-2 werd ook nog gescoord, maar de scheidsrechter Meulenbelt keurde die goal af wegens hands.  Het doorlopen op onze keeper liep gelukkig redelijk goed af 

 

Bij vlagen nam de irritatie aan de kant van Noordwolde, toe, waarbij door de scheids met geel werd volstaan.  Noordwolde probeerde wel door twee wissels de gelijkmaker te forceren. Maar Rachid en Ruben konden het tij ook niet doen keren. 

 

 Al met al een zuur verlies. 

 

En als je dan op de terugweg naar huis in Zuidwolde een bord ziet met de tekst: Het leven is een zure bom, dan denk ik : het leven is vandaag even een zure appel ! 

 

Volgende week uit bij HS’88 . Succes ! 

 

 


Wedstrijdverslag zaterdag 30 september

ODV uit Wijnjewoude te sterk voor ons eerste

 

Afgelopen vrijdag naar de FC geweest en dat was geen succes voor de FC. Het leek wel of ze de eerste helft pap in de benen hadden..

 

Zaterdag met goede hoop naar ODV uit, waar tegen Noordwolde ongeveer 20 jaar geleden ook in de competitie speelde. Een knus sportveld in het midden van het dorp, onder Drachten.

 

ODV had de eerste wedstrijd moeten winnen, maar bleef tegen VVK op 2-2 steken.

Noordwolde was niet compleet. Robert zit bij de BBB ( Body Builder Beweging ) en Jorrit was net terug van een verre reis. En nog een paar afwezigen maakten dat er jeugd op de bank zat.

 

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. De snelheid van Jesse werd een aantal keren gebruikt, maar dat leverde geen echte kansen op. Gaandeweg de eerste helft werd ODV beter, had meer balbezit en door een mooie steekpass kon Johan van der Veen beheerst scoren. Onze spits Marco was vandaag niet echt gelukkig in zijn spel , maar schoot wel een keer op de paal “aus der Drehung”. Piet kon een paar keer op zijn rechterkant mee opkomen, maar het bleef  bij plaagstootjes. Na de thee, koffie of bier bleef ODV de betere ploeg. Laatste man Bart Hollink kweet zich goed van zijn taak, maar moest wel toezien dat de spits van ODV, Folkert Hoekstra, de 2-0 in kon koppen.  Dezelfde spits kon tien minuten later met een schot de 3-0 aantekenen op het scorebord. Dankzij voetbalnoord las ik dat de genoemde Folkert, nu 32 jaar, al 367 doelpunten in zijn voetballoopbaan heeft gescoord ! Chapeau ! 

Het bleek trouwens dat men vond dat hij niet voor een mud aardappels naar Noordwolde zou mogen verkassen. 

De eindstand kwam met een fraaie lob over onze uitlopende keeper Lennart.

Diezelfde keeper was er ook verantwoordelijk voor dat  ODV door een paar goede reddingen niet verder kon uitlopen !

Het was duidelijk : de tweede helft was voor de Friezen. En Noordwolde dan? Wederom een schot , na een goede aanval, van Marco belandde, juist ja.., tegen de paal. En de jeugdigheid van de invallers, waar Victor een paar goede solo’s had, maar steeds kon worden afgestopt. Zijn onbevangen spel is voor herhaling vatbaar.

Al met al een terechte overwinning voor een goed tikkend ODV. 

 

En toch was er winst! De hoofdprijs van de verloting ,“een dikke toarte “, ging naar de Rick , de vader van onze keeper.

 

Zaterdag geen afkorting, maar een fusieclub. SVMH en Boerakker spelen nu, onder de naam Westerkwartier , in Noordwolde. Nieuwe ronde , nieuwe kansen. Beide ploegen gaan , denk ik, voor de winst !

 

PS

Senne Jan Linstra scoorde de 4-0