Zaterdag 4 mei j.l. speelden en het tweede en het eerste thuis.

 

Op de weg naar het sportveld, rondom half een, stond na de afslag naar het sportpark zomaar een bus geparkeerd. Zou LTC er al zijn dan ? Nee, het bleek een bus van The Knickerbockers te zijn. Hun vijfde elftal kon in Noordwolde tegen ons tweede kampioen worden en zo kwam het , dat het tweede een grote publieke belangstelling had! Maar dan moest er wel worden gewonnen. De ochtenddienst van de kantine hoopte, dat rondom 1 uur de aflossing zou komen. En die was er , in de persoon van Joost Bouma, ook op tijd. Met de rust leidden de studenten met 0-1 en het kampioenschap zou een feit. Noordwolde 2 deed zijn sportieve plicht en kon uiteindelijk de gelijkmaker scoren. Hierdoor is TKB nog niet officieel kampioen, maar Omlandia 2 kan nog op gelijke hoogte komen . Alleen het doelsaldo van TKB is nu veel beter. Dus : TKB 5: alvast gefeliciteerd met het kampioenschap van deze reserve tweede klas. En Noordwolde 2 draait gewoon een goed seizoen na hun promotie het vorige jaar !!
Ondertussen kwam ook de selectie van LTC op het sportpark aan en ook nog een meneer met , bleek achteraf, een Corenos-sjaal. Deze meneer had Jan Huisman opgebeld of hij vandaag gast van de vv Noordwolde kon zijn. En dat kon natuurlijk. Hij vertelde , dat hij Chris Resing heet en dat hij probeert om alle amateurclubs tot en met de tweede klas een keer te bezoeken en ook derdeklassers met een bezoek te vereren. Hij is een man, die echt heel veel van amateursclubs weet en ook veel namen van betrokkenen bij de diverse clubs en ook vaak hun achtergrond. Dat werd me duidelijk, toen we in de bestuurskamer met de mensen van Noordwolde, LTC en de scheidsrechter van het eerste over onze sportieve hobby spraken. Chris raakte niet uitgepraat, totdat we naar de wedstrijd van het eerste gingen kijken. Daar bleek, dat Noordwolde 1 niet compleet was. Antonie en Bart waren ziek . In het begin ging het gelijk op en gaanderweg drukte LTC ons verder naar achteren.. Na een hoekschop in de 34ste minuut kon Rick Mast de bal inkoppen en achter de lijn kon de bal worden gered. Ook zonder de VAR een doelpunt. Net vlak voor de rust kon LTC nog een scoren: uit een teruggekopte voorzet kon Medhy Youssef Benjamin verrassen. Na de rust een gretiger Noordwolde en LTC had het nu moeilijker. Na een slalom van Joram werd hij “neergelegd”in het strafschopgebied en Silvan kon de aansluitingstreffer scoren. Noordwolde voerde de druk op en LTC counterde een paar keer goed, maar het faalde in de afwerking. De ingevallen Ruben kon een 100% kans verijdelen en ook Benjamin was 1 op 1 te sterk en de lat werd getest . De keeper van LTC werd niet echt meer op proef gesteld en zo ging de zoveelste wedstrijd in dit seizoen met 1 doelpunt verschil verloren. Door deze overwinning heeft LTC de tweede periode gewonnen, dus nacompetitie is sowieso een feit.
Foto’s van deze wedstrijd staan onder andere op de site van de Asser Courant.
Na de wedstrijd ging Chris gezellig door met anekdotes, feitjes en meningen over de wedstrijd, clubs en alles wat er omheen hangt. Eerst in de bestuurskamer en later in de kantine. Hij kreeg nog een jubileumboek en een Noordwolde bierglas mee. O ja: waarom een Corenos-sjaal ? Omdat het de noordelijkste amateurclub is in Nederland. Hij loofde onze club. Hij noemde de vv Noordwolde een sieraad van een club in een mooi dorp met een geweldige oprijlaan en schitterende kerk. En hij doet de groeten aan Harm Bauman, een echte Groninger. Leve het Hoge Land. En hij bedankt de club nog voor de ontvangst. Fantastisch volk in Noordwolde.
En die club bestaat al 59 jaar; op naar de 60 !

 

Noordwolde weet nu wel van Mamio te winnen !

 

April doet wat hij wil, en dat geldt nu voor het weer. Onder bij vlagen winterse omstandigheden werd de wedstrijd Mamio- Noordwolde gespeeld. In Noordwolde was het een gelijk opgaande score, waar Mamio dmv een strafschop in de eindfase de gelijkmaker binnen schoot ( het werd 3-3).
Mamio doet het goed in de derde periode en is sowieso een team met veel snelheid en techniek. In de eerste minuten werd de bal goed rondgespeeld en Noor...dwolde hapte niet echt. Langzamerhand ging het gelijk op en kroop Noordwolde uit haar schulp. Ook wij hebben snelheid in de ploeg en we kwamen op voorsprong in de 21ste minuut. Joram liep goed door op een verre bal en doordat de keeper en de laatste man beiden niet ingrepen, kon hij de bal van afstand knap in het doel schieten. Mamio bleef behoorlijk goed combineren, alleen de eindpass was niet altijd nauwkeurig. Toch werd het gelijk. Na een voorzet van links kon een middenvelder de bal van afstand op het doel koppen en de boogbal belandde via de binnenkant van de paal in ons doel. Mooi doelpunt ! Vlak voor de rust was het Silvan, die via een kopbal van Joram de bal van ongeveer 15 meter hard en laag inschoot ! In de tweede helft had Mamio windvoordeel en men begon gaanderweg het tempo op te schroeven en vooral ons middenveld moest goed aan de bak. Een vrije trap, genomen vanaf 20 meter van ons doel, werd laag en hard ingeschoten en Benjamin was niet bij machte om de bal voldoende te stoppen en via zijn handen verdween de bal in ons doel. Mamio zette nogmaals aan en na een vlotte aanval kon Mamio niet scoren, doordat Benjamin met een reflex een zekere treffer voorkwam ! En onze turbo Laurens zag zijn solo hardhandig gestopt in de 16, maar de scheids zag er geen overtreding in. Diezelfde Laurens verliet strompelend het veld, na een duel om de bal. Antonie verving hem en deze impuls deed Noordwolde goed . Er kwam weer meer combinatievoetbal in de ploeg. De 2-3 kwam door Jesse. Na een afstandsschot van Dannick liet de Mamio-keeper de bal los en hierdoor kon de ingevallen Jesse van dichtbij scoren. Zou het dan toch goedgaan ? Mamio kon uiteindelijk niet de gelijkmaker maken en hierdoor lukte het Noordwolde dus wel om de drie punten mee naar huis te nemen. En het waren geen “gestolen punten “, maar Mamio was zeker de gelijkwaardige ploeg!

Bezoek aan Groningen levert weer geen punt op.

 

Op 30 maart was Be Quick onze tegenstander. Een veel oudere club dan Noordwolde. De vv Noordwolde is opgericht in 1960 en Be Quick in 1887. Dat verschil was op het kunstgras niet te zien ! De zaterdagafdeling doet het goed en met nog een aantal clubs kandidaat voor promotie. Daar heeft Noordwolde ook al twee keer aan mogen ruiken, maar beide keren is dat niet gelukt.
De meegereisde supporters zagen Be Quick in het begin gelukkig... geen gebruik maken van miscommunicatie in onze verdediging. Maar ook Silvan en Joram hadden het vizier niet scherp. Een matige uittrap van Benjamin gaf BQ een mogelijkheid.. de lat redde ons.. Piet kon opstomen en zag de keeper redden en kon vlak daarna in het eigen doelgebied de reddende engel spelen ! Als je de schoten in de eerste helft richting doel zou optellen, dan was Noordwolde zeker de winnaar. En Marco had pech, dat zijn kopbal op de doellijn kon worden tegengehouden. Dat was na een corner van Dannick. Nadat Silvan eerst op de keeper strandde, was het in de 37ste minuut wel raak. Silvan kreeg de bal uit een ingooi, kapte en draaide wat en schoot hard en laag in de korte hoek. Echt een spitsendoelpunt ! We staan weer voor ! Be Quick bleef verzorgd voetbal spelen en de dreiging bleef natuurlijk. Stephan Christophi werd tot zijn wissel in de tweede helft nauw op de huid gezeten door Piet . Noordwolde kwam ook goed weg, toen Marco expres onder een lage voorzet doordook en zijn tegenstander misschien wel daardoor verraste. De ruststand was 0-1. In de tweede helft deed Be Quick er een schepje bovenop, maar de eerste kansen waren voor Noordwolde. Jesse zag zijn poging op de lat uiteen spatten en Dannick schoot te gemakkelijk in. Het werd 1-1 door Mick Dollenkamp, die in tweede instantie raak schoot. En vier minuten later stonden we achter, omdat een bal in de verre hoek iedereen kansloos liet. Gino Fokkens was de schutter. Beide doelpunten werden door de luidspreker vergezeld met een hoop lawaai… Ook meelevende supporters maakten soms veel lawaai en daar was de grens van Be Quick niet altijd even blij mee. En weer 7 minuten later was het als 3-1. Tijmen Mennink ( volgens mij ) kon alleen een actie maken en dat afronden met een geplaatst schot in de hoek. Met nog 20 minuten spelen zou het moeilijk worden voor ons om nog een punt te halen. Ook de verse krachten Laurens, Yoni en Michael konden daar niet voor zorgen. Marco werd naar voren gedirigeerd en Michael nam zijn plaats over. De counters van Be Quick bleven gevaarlijk , maar het bleef bij 3-1. Het was een wedstrijd, waar Noordwolde de eerste helft minstens gelijkwaardig was en in de tweede helft een beter Be Quick tegenover zich had. Jammer , maar helaas.
Zaterdag thuis tegen Glimmen, die de laatste wedstrijden goed op dreef is.
En..weer op gewoon gras. “Kop d’r veur”

   

Groen Geel – Noordwolde , zaterdag 23 maart

 

Wedstrijdverslaggever: Jan Steenhuis

 

Na het goede resultaat twee weken geleden tegen Achilles ( 2-2) en de afgelasting in Noordwolde een week daarna wederom tegen Groen Geel in de wei .

Om 16 over 3 kon worden afgetrapt , want er werd eerst een minuut stilte in acht genomen vanwege de aanslag in Utrecht.
 Het werd een vergelijkbare wedstrijd als in Noordwolde. Het leek weer, alsof Groen Geel bij de les moest worden gehouden en Noordwolde iets voortvarender begon. Het was niet zoveel sturm und drang als in Noordwolde, maar toch.. De kappende en draaiende Hayo Feenstra kon ook niet zijn stempel drukken op de wedstrijd en van Heezel had deze keer ook minder in te brengen. Zeker een verdienste van Piet , die weer een sterke indruk maakte. En Joram was zowel voor als achterin goed bezig. Zowaar gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor Noordwolde. Uit een corner kopte Ewout de bal bij de tweede paal terug naar het doel en was Jorrit zo attent om koppend te scoren. Spits Jelle werd iets minder vaak met lange ballen gezocht , maar het is een blijft een spits! Echte kansen kreeg GG niet en Noordwolde zag nog een doelpunt afgekeurd. De grens vlagde voor buitenspel en dat werd door de scheids overgenomen. Na de rust was GG veel beter bij de les. Ik weet niet wat er in de thee zat, maar Noordwolde liet het gebeuren, dat eerst een afgeslagen aanval werd opgepikt door Job van Dalfsen en die kon scoren in de verre hoek vanaf 20 meter. Daarna een vergelijkbare situatie ; alleen nu was het Koen Olde Monnikhof, die met een volley mocht scoren. Dan zit je te denken: het is gebeurd. Wanneer valt de volgende voor GG ? Noordwolde was niet van plan om het zo ver te laten komen en uit een schot tegen de lat was het Marco, die de gelijkmaker aantekende! Deze keer was de scheids het niet eens met de vlaggenist, want de treffer werd goedgekeurd. En na een geweldige rush van Laurens en een mooie passeerbeweging kon Silvan ook zijn steentje bijdragen en Noordwolde zelfs op voorsprong zetten. Diezelfde Laurens maakte na een van de vele vrije trappen van GG een overtreding in de 16 en de scheids kon niets naders doen dan naar de stip te wijzen. Koen liet Benjamin kansloos . En nadat spits Jelle al een keer een scoringskans om zeep had geholpen, was hij alweer de man die koppend de drie punten veilig kon stellen. Kansen op 5-3 waren er, maar ook invaller Yoni had een mogelijkheid om gelijk te maken. Jammer genoeg schoot hij over.
 Balen natuurlijk voor Noordwolde ! Groen Geel doet nog volop mee om de bovenste plaatsen en Noordwolde heeft nu ondertussen in deze competitie al 6 keer verloren met 1 doelpunt verschil en moet nu naar onderen kijken.
 Succes alvast zaterdag uit tegen Be Quick !!

Zaterdag 2 maart : wielerronde van Groningen en Noordwolde-Mamio

 

Op weg naar het sportpark zag ik in Zuidwolde bij de brug bij moeke Vaatstra mensen aan de kant staan, auto’s moesten stoppen en na een paar motoragenten kwamen er een paar groepen veelkleurige wielrenners de bocht invliegen om de hel van Ellerhuizen, vanwege de kinderkopjes, op te zoeken. Gevolgd natuurlijk door veel reclame-auto’s van de diverse wielerploegen. Toen de stofwolken waren opgetrokken , zei een toeschouwer : “Toch een beetje het Tour de Francegevoel !” In een iets langzamer tempo dan de wielrenners fietste ik door naar het sportpark, waar Noordwolde de derde thuiswedstrijd op rij had.
Mamio was de tegenstander en ook nu betrof het een inhaalwedstrijd. Het eerste was nagenoeg compleet. Piet was afwezig en zodoende mocht Michael in de basis beginnen. Vandaag twee teams, die allebei de punten nodig hebben . Het werd een enerverende pot en met aanvallende bedoelingen van beide kanten. Dan stond er bij Mamio een keeper op het doel, die zijn taak goed uitvoerde. Op een gegeven moment hoorden we in het veld : “A gauche !” . Bleek dat de keeper voor het eerst keepte bij Mamio 1 en Franstalig was. Het werd 1-0 voor Noordwolde, dooradat de genoemde keeper hands maakte in de 16, na het oppakken van een terugspeelbal (“Ballon de retour..”). Met een tikkie breed naar Dannick liet hij de keeper kansloos. Mamio schoot een keer naast en Ewout raakte voor het doel de bal jammer genoeg niet goed. Benjamin moest een keer handelend optreden en Dannick vond aan de andere kant de keeper op zijn weg. Joram stuitte nog bij een doorloopbal op de keeper, die met een reflex Joram raakte. De goed leidende scheidsrechter zag dit niet en hij kon blijven staan (“Bonheur”). Mamio kwam een keer goed door op links. Een toegekende vrije trap van circa 20 meter werd over de muur in de korte hoek geplaatst en zo werd het gelijk. Silvan had de kans om ons weer op voorsprong te zetten, maar vond en de keeper en een verdediger op zijn weg. En vlak voor de rust werd er nog een kans voor open doel door Benjamin gestopt. En bovendien werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel.
Na de rust kwam Noordwolde goed weg, doordat Mamio een uitgelezen kans om zeep hielp. De snelheid van Joram zorgde na een uur voor de 2-1 . Uit een verre crosspass pikte hij de bal op en schoot via de binnenkant paal binnen. Benjamin redde knap bij een 1 op 1 situatie en na wat doelpogingen van Noordwolde schoot Silvan met een volley over. Ook een corner voor de thuisclub leverde niets op. Dan valt de 2-2. Ook nu was een vrije trap de inleiding. Vanaf 25 meter werd de bal voorgebracht en er werd in tweede instantie door Mamio gescoord. Vlaggenist Jan had wel hands geconstateerd, maar blijkbaar is zo’n overtreding voor de scheids. Het bleef een open wedstrijd. Jan vlagde even later wel voor buitenspel en bij de snelheid van de spitsen van Mamio is het heel goed opletten. Rene kwam voor Michael en Jesse even later voor Silvan. Ook Dannick werd vervangen, door Antonie.Noordwolde kwam voor de derde keer op voorsprong; na een aantal goede combinaties op links gaf Bart een indraaiende voorzet richting doel en daar kon Jesse inlopen en de bal over de keeper in het geel-zwarte net schieten! Vlak daarna “pakte” Jesse geel door het witte shirt van een Mamio-speler te testen op de kwaliteit. Mamio drong natuurlijk aan en zag twee keer een vrije trap over het Noordwoldedoel gaan. Nu hebben ze Voetbalnoord ook altijd een voorspellende eindstand en dat was vandaag 3-2. Dus scheids : fluit maar af. In de 90ste minuut kwam er een hoge bal richting Noordwoldedoel. In de 16 raakte Rene de bal met de arm en de scheids kon niets anders doen dan een strafschop te geven. Dat deed hij ook en Mamio wist wel raad met de geboden kans. Even later floot de leidsman voor het eindsignaal.
“Sneu waark “ in een spannende wedstrijd voor redelijk veel publiek. Na de wedstrijd sprak ik nog even met Marco over het “spectacle” van vandaag en hij zei onder andere : “Volgende week beter!”
Op 9 maart speelt Noordwolde in Assen tegen Achilles 1894, aanvang 15 uur .
Dan hopen we de Achilleshiel van onze tegenstander te vinden.. ( flauw he )..

123
Bereikte mensen
40
Betrokkenheidsacties

Wedstrijdverslag Jan Steenhuis

 

23 februari : Noordwolde – Groen Geel 3-4

 

“Het duurt te lang”, het liedje van Davina Michell, spookte er regelmatig in mijn hoofd na gisteren. Ook variaties daarop : “Het was bijna tijd” of “Jelle was te lang” of “t Mag niet zo zijn” bij voorbeeld.
Er was niet veel te doen in Noordwolde die zaterdag. Alleen het eerste had een inhaalwedstrijd tegen het team, wat na het vorige seizoen duidelijk de sterkere was in de nacompetitiewedstrijd. Noordwolde niet hogerop en Groen Geel uiteindelijk ook derdeklasser. Waar bij Noordwolde nagenoeg dezelfde selectie als het vorige seizoen zijn opwachting maakte, kon Groen Geel een paar nieuwelingen begroeten. En niet de eersten de besten : spelers die “hoger” hadden gespeeld en het wel zagen zitten om in deze derde klas mee te doen om de prijzen. Dat gaat nog niet helemaal van een leien dakje. Het lijkt me wel, dat de nacompetitie kan worden behaald. En waar Noordwolde zaterdag zonder afwezigen kon beginnen, dus grensrechter Bert was er ook weer, was het voor de tc van Groen Geel weer nodig om creatief om te gaan met de afwezigen. Maar het is dan ook gewoon zo : je moet het doen met de mensen die je hebt!
En dan de wedstrijd: zoals afgesproken, werd me ingefluisterd, zou Noordwolde vanaf het begin van het fluitsignaal van de scheidsrechtster er bovenop zitten. En dat gebeurde ook . Na 10 minuten spelen met veel afjagen kreeg Silvan de bal en haalde resoluut uit. Piet had een kans daarna en een bal werd te zacht ingeschoten. Groen Geel hanteerde vaak de lange bal op Jelle Teitsma, die in Marco en Jorrit sterke tegenstanders had. Na ruim een half uur met een fel Noordwolde ging Silvan bijna struikelend verder en kon de bal voorkrijgen , waar Joram de geboden kans niet miste. Groen Geel kwam wel meer in de wedstrijd en het schot tegen de paal was een duidelijke waarschuwing. Noordwolde kwam zelfs op 3-0, toen Silvan een bal onderschepte en koel afmaakte. We hadden geluk, dat een schot van Groen Geel tegen de lat ketste en bij een gevaarlijke actie in onze 16 was keeper Benjamin iedereen de baas. Joram schoot nog een bal voorlangs en bij Noordwolde was het: geen risico achterin, dus opruimen . Ruststand 3-0 oftewel : super gedaan van dit team !
In de tweede helft een ander beeld : bij Groen Geel was Jorco van Heezel ingebracht ( en dat was te merken ! ). Na maandenlang blessureleed was hij van de partij. Ook de agressiviteit in het veld was nu groter bij GG. Door een afstandsschot werd het in de 52ste minuut 3-1 door Koen Olde Monnikhof. Patrick zag zijn schot gestopt door de keeper. De druk werd groter, er werd ook meer gecombineerd door de gasten en na ruim een uur kon spits Jelle ook zijn goaltje meepikken uit een aanval op links . Simon wisselde de gelukkig weer herstelde Dannick voor Antonie. Corners van ons leverden niets op en wederom werd de lat gevonden door GG; gelukkig stuiterde de bal weer het veld in..Silvan maakte plaats voor Jesse. De inzet bleef geweldig, maar zou dat genoeg zijn voor Zwart Geel ? Jesse kwam ten val en deze keer vond Henk Blaauw het een VAR moment. Weer was het een aanval over links van GG die doeltreffend werd afgerond. Willem den Hartogh was de gelukkige. 3-3 zou toch een mooie eindstand kunnen zijn ? Eerste helft voor Noordwolde en de tweede voor Groen Geel , simpel toch ? Bart werd nog gewisseld voor Ruben . Marco was mee naar voren en werd licht geduwd (geen sanctie ) en Jesse had de matchwinner kunnen worden, maar bij zijn poging stond het uitgestoken been van de keeper dat in de weg. En dan zie je: vlak daarna mag GG een corner nemen en hieruit kopte de reeds genoemde Jelle de bal bij de tweede paal binnen. Marco zou misschien de gelijkmaker hebben kunnen scoren, maar dat ging ook niet door. Bij het eindsignaal was de ontlading aan beide kanten groot : van vreugde bij GG en van “verdriet” bij Noordwolde.
Deze wedstrijd was reclame voor het amateurvoetbal , maar “het duurt te lang” voor Noordwolde.
Volgende week speelt Noordwolde weer thuis en dan tegen Mamio.

 

 

9 februari : DVC Appingedam – Noordwolde
Aan veel dingen kun je zien, dat de tegenstander van vandaag een grote club is. Een mooie entourage op een complex, waar nog meer parkeergelegenheid is bijgekomen. Alleen op het veld vallen de resultaten ook dit seizoen weer tegen. Dus dan maar drie punten tegen Noordwolde behalen. Maar ja , dan moeten de weergoden de voetballers wel gunstig gezind zijn. En dat leek er niet op: de harde wind/storm stond over de lengte van het veld en dan is windvoordeel niet altijd echt een voetbalvoordeel. Voor de wind aan lukte het Appingedam niet om veel gevaar te stichten en ook Noordwolde liet de enige kans onbenut. Patrick schoot vanaf de rand 16 te gehaast op het doel. Toch was het DVC, dat op voorsprong kwam. Een voorzet van links van hun beste man werd niet goed weggewerkt en daar kon Daan van Dortmont van profiteren. Via de paal had Noordwolde het nakijken. 1-0 was ook de ruststand en omdat het blijkbaar een korte pauze was, miste ik de 2-0..wat ik gehoord heb was het een counter die goed werd afgemaakt. Noordwolde probeerde met lange ballen snel bij de Damster keeper te komen. Silvan had een mogelijkheid en benutte die niet. De radioverslaggever van een lokale omroep begreep deze misser niet helemaal.. Het werd 2-1, doordat Ewout een pass goed oppikte en beheerst afrondde. Wederom zou Noordwolde veerkracht tonen en door een omzetting ( Michael achterin en Marco in de spits) kwam er zowaar een gelijkmaker. Uit een goed genomen hoekschop van Patrick gingen de keeper en Marco de lucht in en Marco won dit duel en kon de bal in het doel tikken. Zelfs een 2-3 was mogelijk geweest. Maar dat zou teveel van het goede zijn geweest voor Noordwolde. Noordwolde eindigde de wedstrijd trouwens met 10 man. Laurens en een tegenstander gingen een beetje “rollebollend” door na een schermutseling . En omdat Laurens al geel had, mocht hij het veld verlaten. Al met al is Noordwolde goed teruggekomen en was dit punt ook wel verdiend !

 

 

16 februari : Noordwolde – Aduard 2000
“Spring is in the air “! Er kon gewoon worden gevoetbald in Noordwolde en onder deze voorjaarsomstandigheden is dat natuurlijk heel prettig ! Eind september speelde Noordwolde in Aduard een slechte eerste helft en kon men dat in de tweede helft niet meer goedmaken. Er werd met 3-1 verloren. Vandaag mocht Michael in de basis beginnen, ook omdat Laurens was geschorst. Mooi om dit te zien !! Nu had Aduard , zeker in de eerste helft, het betere spel. Echt gevaarlijk werd men niet en ook Noordwolde kon niet echt overtuigen. Na de rust een andere wedstrijd. Noordwolde had meer dreiging en had direct na de rust een kans om zeep geholpen. Maar Aduard is gewoon een team, waar achterin weinig fouten worden gemaakt en de keeper ook verdienstelijk acteert ! Zo werd onder andere een vrije trap van Marco in de verre hoek knap onschadelijk gemaakt. En ik dacht langs de zijlijn: dan maar een punt, want meer zal er wel niet inzitten ! Een lange solo van Silvan gaf niet het gewenste resultaat. In de 69ste minuut begon Jeffrey Eggens aan zijn solo vanaf de middenlijn en et lukte hem wel om het doel, wederom via de paal, te vinden. Het zou toch niet ?! De wedstrijd bleef open en werd beslist door een VAR-momentje ( Vlaggende Assistent Referee ). Na een lange bal richting doel van Aduard was het Marco , die de keeper nu wel de baas was en zo kon Jesse de bal in het verlaten doel tikken. Yes, 1-1 ! Maar, de scheids zag de assistent vlaggen en dus die werd geraadpleegd. Na een korte interactie werd de goal afgekeurd. Buitenspel van Noordwolde. Niet alle spelers van Noordwolde waren het eens met deze veranderde mening van de scheids. Ook meningen van Noordwolde-supporters werden niet meegenomen in het besluit van de leidsman. De rest van de wedstrijd bleef spannend, maar het leverde geen doelpunt op. Sneu of terecht verlies ?

 


Zaterdag weer een thuiswedstrijd en wel tegen Groen Geel

 

Verslag Jan Steenhuis

 

Het eerste wint van de koploper Be Quick !!
Net als het tweede veld ligt ons hoofdveld er perfect bij . Met dank aan de greenkeepers van de gemeente en vrijwilligers van de club. De laatste tijd maken de trainers regelmatig een positieve opmerking over de kwaliteit van het veld. Mooi toch ?
Beide teams konden niet compleet aan de start verschijnen . Bij Be Quick is sowieso de spits een poosje uitgeschakeld en bij de thuisclub zijn er ook een aantal bles...sures. Het was voor beide ploegen die zaterdag een vliegende start. Na 4 minuten belandde een verre boogkopbal van Laurens tot veler verrassing achter de Be Quickkeeper. De stadjers hadden hun antwoord snel gevonden, want twee minuten later was hun snelle en behendige spits Stephan Christophi onze hele verdediging en keeper te snel af. Hij scoorde in de korte hoek. Be Quick ging door met hun vlot combinatiespel en maakte het onze achterhoede moeilijk. Toch was het Noordwolde, dat voor kwam te staan. Uit een onderschepte aanval in de 25ste minuut nam Laurens de bal op links over en zo kon Jesse worden bediend, die met een harde schuiver wel raad wist met de geboden kans. Voor de rust was er voor Antonie nog een belangrijke rol weggelegd; uit zijn corner kon Ewout vrijstaand bij de tweede paal inkoppen. Dezelfde Antonie viel een poosje later geblesseerd uit; na een sprint om de bal schoot hem in zijn hamstring. Yoni verving hem en deed dat goed. De ruststand was 3-1. In het begin van de tweede helft liet Noordwolde een goede kans liggen, maar aan de andere kant was dezelfde Stephan “Pelle” iedereen weer te snel af . Zou het een kopie worden van Excelsior -FC Groningen een dag eerder, zou je kunnen denken . Be Quick gaf druk en dan heb je natuurlijk aan onze kwieke voorhoedespelers heel veel in de counters !! Regelmatig stoomde Joram op links op ; helaas leidde dat niet tot een doelpunt. De treffer kwam namelijk van de rechterkant; Laurens liep het halve veld over, passeerde een verdediger, stuitte op de keeper, maar uit de kans die daarna kwam, prikte Silvan in de 85ste minuut de bal in het doel. Toch weer een goaltje meegepikt. Even later werd hij vervangen door Tom Boersema. En ja hoor, het was ook 4-2, toen scheidrechter Bouw de wedstrijd affloot !
Chapeau voor het team met deze overwinning ! En zo staan we minstens twee weken op de zesde plaats.


Verslag Jan Steenhuis

Noordwolde 2 herstelt zich van de nederlaag tegen the Knickerbockers.

Op een perfecte grasmat kon ons tweede weer een wedstrijd spelen tegen een team, dat nog geen punt had verspeeld, namelijk Gorecht 3. Tot de vorige week had Noordwolde 2 alles gewonnen , maar tegen TKB 3 werd verloren met 4-2. Daarom was het team er erg op gebrand om tegen Gorecht dat recht te zetten om zodoende mee bovenin mee te kunnen draaien. Doordat het derde niet hoefde te spele...n, had het team genoeg wisselspelers. De combinaties liepen niet altijd vloeiend in deze fysieke wedstrijd . Met af en toe een lange bal werd geprobeerd om echt grote kansen van Gorecht te voorkomen. Door een foute pass in de verdediging van de zwart- witten kon de mee naar voren gekomen Job Havinga iets buiten de 16 hun keeper verschalken door de bal subtiel over de keeper te schieten. Het werd gelijk, omdat een al stuitende bal niet goed kon worden weggewerkt en de bal op het juiste moment kon worden verlengd en het onhoudbare schot was onze keeper Martin teveel. Na de rust kwam Noordwolde goed uit de kleedkamer, was iets beter dan Gorecht en na een goed lopende aanval over de flank kon Timmy de 2-1 aantekenen. Verderop had Timmy pech, dat zijn schot op de lijn kon worden gekeerd. Deze 2-1 was gelukkig voldoende en al strijdend werd de overwinning over de streep getrokken.