Annuleren

Wedstrijdverslag Jan Steenhuis

Noordwolde verslag (en) ..

 

Op de kortste dag van het jaar speelde Noordwolde 1 tegen SC Stadspark. Dat de wedstrijd door ging, verbaasde mij toch een beetje. De club probeert onze velden beter te maken door in gesprekken met de nieuwe gemeente Het Hogeland erop te blijven wijzen, dat beide velden liever geen regen hebben en dat geldt nog meer voor het trainingsveld. Ben benieuwd of dat op korte termijn iets oplevert. Dat probleem heeft SC Stadspark niet; zij spelen op kunstgras. Geen flauw benul op welke ondergrond de hedendaagse voetballers het liefst spelen . Maar met kunstgras weet je wel : eigenlijk gaat het altijd door ! In de weken hiervoor niet elke wedstrijd gezien, maar dankzij de uitgebreide verhalen in de Ommelander Courant blijf je goed op de hoogte ! Wel tegen GVAV voor de beker. Daar deed Noordwolde, wat in veel wedstrijden niet gebeurt: het laatste doelpunt van een wedstrijd scoren. En dat was de fraaie gelijkmaker van Marco. De strafschoppen werden minder goed genomen, waardoor GVAV een ronde verder kwam . En ook tegen angstgegner SC Loppersum was het laatste woord ( lees doelpunt ) voor Noordwolde ! Beetje meer lucht en tegen SC Stadspark zou nog meer afstand kunnen worden genomen van de onderste plaatsen. Noordwolde begon goed en zag doelrijpe kansen net naast geschoten of naast gekopt. De stadjers kropen langzamer uit hun schulp en konden profiteren van geklungel achterin en daar maakte Ron Bethlehem ( wat is in a name.. ) dankbaar gebruik van. Hun keeper werkte ook niet echt mee.. En ook Martin moest zich ook een keer twee keer zo lang maken om een hoge kopbal net naast te tikken ! Gaanderweg werd het spel van Noordwolde onrustiger en daardoor soms slordiger. De tegenstander bleef combineren en gaf achterin eigenlijk geen krimp. In de tweede helft werd een schot zodanig van richting veranderd, dat hun keeper werd verrast en 1-1 een feit werd ! Noordwolde probeerde door te drukken en had en de paal en de keeper tegen. Aan de kant dacht ik : met deze stand komt SC Stadspark niet dichterbij. Beide ploegen gingen voor de winst en die kwam uiteindelijk door de man die per ongeluk de gelijkmaker inleidde . Uit een hoekschop kopte Ruurd Jorna de bal binnen en via Noordwolde-voeten werd het 1-2. Het lukte Noordwolde niet om daarna nogmaals gelijk maken. Toch een domper zo vlak voor de winterstop . Of is winterstop een achterhaald woord.. in januari en februari wordt er gewoon gevoetbald door de amateurs. Hoop dat het trainen op ons trainingsveld door kan gaan . Wat dat betreft is het nog hetzelfde als 40 jaar geleden. Maar..er is hoop, als het aan de club, en de voetballers natuurlijk, ligt !! Ondertussen wordt wel alvast de kantine aangepakt. Al foto’s gezien van de toekomstige vernieuwing. En dat aan de vooravond van ons 60-jarig bestaan . Nu eerst op naar de kerststollen en oliebollen en nieuwjaarsrolletjes enz enz. Tot in twintig twinti

 


Teamfoto 1e elftal V.V. Noordwolde


Pupil van de week is Emma van Beek.

 

Zij mocht bij onze 1e elftal aanwezig zijn om het team te ondersteunen. Emma mocht een mooi shirt aan met pupil van de week erop. Ook mocht Emma voordat de wedstrijd begon de aftrap nemen. Dit ging Emma heel goed af en wist een paar spelers van de tegenpartij te passeren en natuurlijk een mooi doelpunt te scoren. Na de wedstrijd natuurlijk een patatje en drinken erbij. Emma haar favoriete Noordwolde speler is Martin Oltmans.

 


Noordwolde 1  -  HF Zuidlaren 1


Noordwolde 2 - Loppersum 2


V.V. Noordwolde 2- Helpman 3


V.V. Middelstum_V.V. Noordwolde  uitslag: 2-2


Even voorstellen!

 

Vanaf het seizoen 2019/2020 is Rik Postma de nieuwe trainer van Noordwolde 2 met ondersteuning van de leiders Wim Mulder en Stefan Huisinga.


Nieuwe voetbalshirts 1 elftal met nieuwe sponsering erop!


Nieuwsbrief


Vrijwilligers gezocht kantinedienst

Voor de kantinediensten zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bij interesse of informatie kun je je melden bij het bestuur van de club.

Je mag ook direct als tweetal opgeven, zodat je samen ingeroosterd kunt worden.