Wedstrijdverslag zaterdag 14 februari Jan Steenhuis

 

Groen-Geel kampioenskandidaat ?!?

 

Noordwolde 1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen Groen-Geel 1. Jammer genoeg kan Simon niet iedereen van de selectie meenemen. Nadat Marco de vorige week afhaakte, bleek dat hij geblesseerd is aan zijn knie, dus hij speelt voorlopig niet ( het herstel zou 6 tot 12 weken kunnen duren). Ook Antonie, Robert en Bart kunnen nog niet worden ingezet. Bart was die middag wel de vlaggenist, dus dat zou kunnen duiden op een  vooruitgang. Wel kon Robin weer meedoen en dat deed hij een helft met verve. Na de rust werd hij vervangen door Ruben, die een hele kluif had aan hun middenveld.

 Na een kleine vertraging begon de wedstrijd met een scherp verdedigend Noordwolde tegen een tegenstander, die de laatste weken  jacht op Be Quick maakt. De gretigheid ( en het voetballend vermogen ) straalde er dus ook van af en , gejaagd door de wind, moest Noordwolde scherp blijven. En dat deed men ook goed !! Martin keepte een sterke wedstrijd en was onverschrokken in het schoonhouden van zijn doel. Ook de achterhoede werd behoorlijk op de proef gesteld, maar men wist van geen wijken tot vlak voor de rust. Toen legde Dave Knipmeyer onze rechterkant in de luren en schoot beheerst de bal binnen. Noordwolde had in de eerste helft ook een gerede kans om te scoren. Door goed te jagen werd de bal op de keeper teruggespeeld en met een uiterste krachtsinspanning kon de doelman de bal van richting veranderen. Helaas leverde de indirecte vrije trap in de 16 geen goal op. Na de rust vaak lange ballen vanuit onze keeper en achterhoede .Toch kon Groen-Geel steeds meer de stempel op  de wedstrijd drukken. Hun tempo ging omhoog. Het liep bij vlagen als een trein en hun aanvoerder, Haaye Feenstra, was een geweldige Dreh und Angelpunkt op hun middenveld. Op voetbalgebied ongrijpbaar voor de tegenstander. Een soort Wiel  Coerver en later Frans Thijssen ( voor de ouderen onder ons ), of Peter Souhoka.. En als je kijkt bij Voetbalnoord, op welke niveau veel Groengelers hebben gevoetbald, dan mag je ook een sterke tegenstander verwachten. Noordwolde bleef goed tegenstand bieden, maar GG was ook achterin goed bij de les. In de 68ste minuut was het Thomas Metzemaeker, die met een bekeken volley de bal in ons doel schoot. De wedstrijd zat op slot en Noordwolde kon na een slalom van de ingevallen Lucas Rasker net geen doelpunt begroeten. Een andere invaller, Henk Strijker ( de Tank) scoorde nog 3-0 en hing daarna in de ballenvanger achter het doel, toegejuicht door de GG supporters ! De uitslag had hoger kunnen uitvallen, maar niet elke frivole aanval levert een doelpunt op. Kortom : Noordwolde deed wat het kon en Groen Geel was , zeker in de tweede helft, een maatje te groot.

En of het vraagteken boven het stukje een uitroepteken wordt ? Gewoon elke wedstrijd winnen, dan heeft Noordwolde er ook nog wat aan.

 

 


 

Zaterdag 8 februari : Noordwolde 1 tegen Grijpskerk 1 oftwel de eerste thuisoverwinnng van dit seizoen

Het was een rustige zaterdag, een dag voordat de storm over ons land raasde.. Wederom een thuiswedstrijd in de winter, die doorgang kan vinden. Twee weken geleden merkte Velocitas, dat het spelen op natuurgras anders is dan op kunstgras. Noordwolde hield tegen een van de betere ploegen in deze klasse een punt over. Velo was beter, maar dankzij Dannick kwamen we op voorsprong en Velo kon gelijk maken door een binnentikker van de heer Mekel, die geen moeite heeft om ook in de derde klas de goals te maken ! Na de opsteker was het vorige week blijkbaar “nait te best “ in Zuidlaren. Daar werd met 4-0 verloren tegen hun FC.

De beide trainers waren natuurlijk ruim op tijd; de trainer van Grijpskerk is voor velen een oude bekende van de club. Rinie Jurna heeft ook hier een aantal jaren gespeeld. Dat was in de oude derde klas, in een team met veel illustere namen. Hij was toen ook echt een clubman. Trainingen overnemen en dingen op sponsorgebied regelen waren hem niet vreemd !  Grijpskerk heeft hem al weer voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Simon verkast naar Omlandia, waar hij ook al de nodige jaren heeft gewerkt. Hij wil natuurlijk dit jaar met Noordwolde afsluiten in de derde klas ! Beide ploegen ontmoeten elkaar op de laatste competitiedag in Noordwolde…

Ook bleek bij de voorbespreking, dat bij de lijst geblesseerden twee bijkomen. Zowel Marco Vos als Robin de Graaf  kwamen niet ongeschonden van het trainingsveld.. Ons bestuur doet nog steeds alle moeite om ons complex te verbeteren. Nu blijft het behelpen , zeker vergeleken met veel club in de stad en in de regio. Mooi cadeau van de gemeente , omdat de club 60 jaar bestaat: een perfect trainingsveld.

En dan de wedstrijd . Noordwolde begon met goed combinatievoetbal en het ook het betere voetbal. Heel anders dan in Grijpskerk. Daar was Grijpskerk de baas. De 1-0 kwam na goed doorzetten op links en een punter, zo leek het wel, verraste de keeper. Of Joram of Jesse scoorde.. ik weet het (nog) niet. Maar een hele helft domineren lukt geen enkel team en ook Noordwolde moest soms terug. De gelijkmaker kwam uit een vrije trap. Ewoud maakte een overtreding, die op dat moment niet nodig was. De vrije trap werd door van der Kamp via de paal binnengekopt. Daar stond niemand van Noordwolde. Een terugspeelbal op Martin veroorzaakte een vrije trap, maar gelukkig  kon Grijpskerk niet profiteren. Pal voor de rust werd het wel 2-1. In het strafschopgebied werd Silvan gemangeld tussen twee verdedigers en de scheids wees resoluut naar de stip. En Silvan wist daar wel raad mee. En Noordwolde was goed bezig, maar Grijpskerk miste de regisseur op het middenveld en dat was ook te zien.

Na de rust waren de beide ploegen gelijkwaardig. Standaardsituaties bleven gevaarlijk , want hun vrije trappen leverden steeds gevaar op. Zo ging een kopbal net over. De beslissing viel, doordat onze rappe youngster Lucas op een hoge bal doorliep en op de keeper botste. De scheids zag er wederom een strafschop in en ook nu wist Silvan het net te vinden ! Grijskerk drong nog aan , maar ook Noordwolde had nog mogelijkheden om de score op te voeren. Het bleef bij 3-1. Een overwinning van het collectief ! En Grijpskerk dan ? Die had misschien net zo’n dag als Noordwolde de vorige week had ?!

Noordwolde heeft nu 15 uit 15, loopt dus 1 op 1. En zaterdag speelt men tegen Groen Geel. Zij staan in de tweede periode bovenaan, nadat het begin van het seizoen minder hosanna begon.. er zullen wel weer veel doelpunten vallen. O ja, het is op kunstgras.

 

 

 

Annuleren

Wedstrijdverslag Jan Steenhuis

Noordwolde verslag (en) ..

 

Op de kortste dag van het jaar speelde Noordwolde 1 tegen SC Stadspark. Dat de wedstrijd door ging, verbaasde mij toch een beetje. De club probeert onze velden beter te maken door in gesprekken met de nieuwe gemeente Het Hogeland erop te blijven wijzen, dat beide velden liever geen regen hebben en dat geldt nog meer voor het trainingsveld. Ben benieuwd of dat op korte termijn iets oplevert. Dat probleem heeft SC Stadspark niet; zij spelen op kunstgras. Geen flauw benul op welke ondergrond de hedendaagse voetballers het liefst spelen . Maar met kunstgras weet je wel : eigenlijk gaat het altijd door ! In de weken hiervoor niet elke wedstrijd gezien, maar dankzij de uitgebreide verhalen in de Ommelander Courant blijf je goed op de hoogte ! Wel tegen GVAV voor de beker. Daar deed Noordwolde, wat in veel wedstrijden niet gebeurt: het laatste doelpunt van een wedstrijd scoren. En dat was de fraaie gelijkmaker van Marco. De strafschoppen werden minder goed genomen, waardoor GVAV een ronde verder kwam . En ook tegen angstgegner SC Loppersum was het laatste woord ( lees doelpunt ) voor Noordwolde ! Beetje meer lucht en tegen SC Stadspark zou nog meer afstand kunnen worden genomen van de onderste plaatsen. Noordwolde begon goed en zag doelrijpe kansen net naast geschoten of naast gekopt. De stadjers kropen langzamer uit hun schulp en konden profiteren van geklungel achterin en daar maakte Ron Bethlehem ( wat is in a name.. ) dankbaar gebruik van. Hun keeper werkte ook niet echt mee.. En ook Martin moest zich ook een keer twee keer zo lang maken om een hoge kopbal net naast te tikken ! Gaanderweg werd het spel van Noordwolde onrustiger en daardoor soms slordiger. De tegenstander bleef combineren en gaf achterin eigenlijk geen krimp. In de tweede helft werd een schot zodanig van richting veranderd, dat hun keeper werd verrast en 1-1 een feit werd ! Noordwolde probeerde door te drukken en had en de paal en de keeper tegen. Aan de kant dacht ik : met deze stand komt SC Stadspark niet dichterbij. Beide ploegen gingen voor de winst en die kwam uiteindelijk door de man die per ongeluk de gelijkmaker inleidde . Uit een hoekschop kopte Ruurd Jorna de bal binnen en via Noordwolde-voeten werd het 1-2. Het lukte Noordwolde niet om daarna nogmaals gelijk maken. Toch een domper zo vlak voor de winterstop . Of is winterstop een achterhaald woord.. in januari en februari wordt er gewoon gevoetbald door de amateurs. Hoop dat het trainen op ons trainingsveld door kan gaan . Wat dat betreft is het nog hetzelfde als 40 jaar geleden. Maar..er is hoop, als het aan de club, en de voetballers natuurlijk, ligt !! Ondertussen wordt wel alvast de kantine aangepakt. Al foto’s gezien van de toekomstige vernieuwing. En dat aan de vooravond van ons 60-jarig bestaan . Nu eerst op naar de kerststollen en oliebollen en nieuwjaarsrolletjes enz enz. Tot in twintig twinti

 


Noordwolde 2

 

De 1e helft van de competitie werd door het 2e elftal niet erg succesvol afgesloten.

Met slechts 6 punten uit 9 wedstrijden en staan nu voorlaatste in de competitie.

Werd de 1e wedstrijd tegen Mamio 2 nog wel met 3-2 gewonnen het lukte daarna 

alleen op 26 -10 nog om thuis tegen Loppersum 2 te winnen met 3-1,

daarna een aantal ongelukkige nederlagen, wedstrijden waar het 2e b.v. het beste

van het spel had ,maar niet voldoende wist te scoren, waar de tegenpartij dit wel deed.

Tegen ACV 3 werd zelfs kansloos verloren met 9-1 een wedstrijd waarin ACV ook 

bijna 90 minuten domineerde. De laatste wedstrijd tegen TKB 6 werd ook duidelijk

verloren met 6-3, waar ons team niet echt slecht speelde ,maar de tegenstander

elke kans verzilverde en wij weer niet.

De laatste wedstrijden in december thuis tegen Bedum en VEV '67 werden afgelast

vanwege de slechte velden, wat jammer was , want dit had ons prestatiebeeld nog

een positieve impuls kunnen geven.

Ook de trainingen in December gingen vaak niet door vanwege de slechte toestand 

van het trainingsveld,

De laatste training in 2019 zal dan ook plaats vinden in de indoor soccer Ulgersmaweg.

Enige tijd geleden hebben we met de spelersgroep de 1e seizoenshelft geevalueerd en 

daar kwam vooral uit , dat we een grotere inzet moeten tonen.

Hopelijk kunnen we in de 2 seizoenshelft ons weer terug vechten naar een plaats

in de Middenmoot.

 

Rik Postma

 

Mijn zoon Jaimy en ik wensen Het Bestuur, Trainers, leiders 

en overige leden en medewerkers van de v.v. Noordwolde 

hele fijne feestdagen een een Gelukkig, Voorspoedig, maar 

vooral een Gezond 2020 en alle spelers een sportief, succesvol 

en blessurevrij 2020 toe

 


Teamfoto 1e elftal V.V. Noordwolde


Pupil van de week is Emma van Beek.

 

Zij mocht bij onze 1e elftal aanwezig zijn om het team te ondersteunen. Emma mocht een mooi shirt aan met pupil van de week erop. Ook mocht Emma voordat de wedstrijd begon de aftrap nemen. Dit ging Emma heel goed af en wist een paar spelers van de tegenpartij te passeren en natuurlijk een mooi doelpunt te scoren. Na de wedstrijd natuurlijk een patatje en drinken erbij. Emma haar favoriete Noordwolde speler is Martin Oltmans.

 


Noordwolde 1  -  HF Zuidlaren 1


Noordwolde 2 - Loppersum 2


V.V. Noordwolde 2- Helpman 3


V.V. Middelstum_V.V. Noordwolde  uitslag: 2-2


Even voorstellen!

 

Vanaf het seizoen 2019/2020 is Rik Postma de nieuwe trainer van Noordwolde 2 met ondersteuning van de leiders Wim Mulder en Stefan Huisinga.


Nieuwe voetbalshirts 1 elftal met nieuwe sponsering erop!


Nieuwsbrief


Vrijwilligers gezocht kantinedienst

Voor de kantinediensten zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bij interesse of informatie kun je je melden bij het bestuur van de club.

Je mag ook direct als tweetal opgeven, zodat je samen ingeroosterd kunt worden.